Er det noe vits i å bygge kirke?

05sep09

Av og til når jeg ser på den kristne verden så tenker jeg med meg selv….. fillen så mange som tror at bare vi har organisering, ledertrening, misjon og festivaler så er det godt nok. Vi gjør så mye som vi tror er byggende. Vi blir begeistret og bruker kjempemye penger og ressurser på bygninger, institusjoner og forsvarer alt med at om vi kan redde noen….

Jo da det høres ”edelt” ut. Sannheten er at en folkehøyskole eller høyskole, konsert eller festival IKKE kan måle seg med en lokal kirke med ekte mennesker med ekte liv, som elsker Gud mennesker og livet. Jesus tar vår utfordring på alvor når han snakker om lærlinger eller kanskje mer forståelig inne i kirken, disippelskap. Det å trene barn til etterfølgere av Jesus er min oppgave som far og pastor nr. !!! I følge vårt forbillede nr 1 så sier han at han vil gjøre seg kjent ut fra sin kropp som er kirken. Kirken Kirken. Når vi forstår hva dette EGENTLIG betyr så kan vi istandsette neste generasjon til å gå på sekulære skoler med hevet hode. Vi kan gjøre neste generasjon sterke nok til å være på universiteter og høyskoler og ”face” vantro, ikke tro, humanisme og filosofi med en brennende Kristi kjærlighet og frihet som er overbevisende.

Selvfølgelig gjør vi alle de der tingene og bruker alle metoder for å bygge Guds Rike sterkt. MEN vi må tilbake eller rettere sagt frem til en ny start med å bygge kirke. Vi kan ikke gi oss når Kristus ikke har gitt seg. Vi må ikke miste drømmen om å se at kirken igjen blir samfunnsreformatoren. Vi skal se at Hans plan om å igjen vise sin herlighet. Noen av oss trenger energi og bensin på bålet. Alt annet er bra. Noen trenger en åpenbaring om hva Kirke er på nytt. Noen trenger et spark bak. Noen trenger å våkne opp av søvnen og noen trenger å komme ut av egoismen og bry seg om generasjonen som kommer.

Sjekk denne fra The Message: 20-23All this energy issues from Christ: God raised him from death and set him on a throne in deep heaven, in charge of running the universe, everything from galaxies to governments, no name and no power exempt from his rule. And not just for the time being, but forever. He is in charge of it all, has the final word on everything. At the center of all this, Christ rules the church. The church, you see, is not peripheral to the world; the world is peripheral to the church. The church is Christ’s body, in which he speaks and acts, by which he fills everything with his presence.

Livets hensikt er å bygge kirke som består av ekte mennesker som lever ekte liv!

introOne Response to “Er det noe vits i å bygge kirke?”

  1. 1 Hege

    Amen til det 😉


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: