Snart valg i Norge.

04mai21

Snart valg i Norge.

Snart valg i Norge og i et levende demokrati har vi den enestående muligheten til å forme fremtiden til nasjonen. Faktisk og reelt. I dette blir vi kastet ut i valgets kval der vi faktisk må velge på det som skal velges på.

Når vi velger i politikken så velger vi ikke på enkelt mennesker men på det som partiet har som program erklæring. Om man er i tvil på hva man mener i poltikk kan man ta en valg kalkulator og bli om enda mer forvirret. Skulle du havne inn på partileder debatter og folkemøter er det en polarisering der de med best talegaver som stikker av gårde med terning kast. 

I dette er det personer over atten år gitt privilegium å ta del i valget. Det som velges får innflytelse og setter i gang sin politikk. Altså har vi alle et ansvar til å ta del i samfunnsutviklingen.  https://snl.no/politikk

«Politikk er aktivitet som går ut på å styre eller lede samfunnsutviklingen. Ofte knyttes ulike forstavelser til ordet «politikk». Det snakkes for eksempel om partipolitikk eller industripolitikk. Partipolitikk refererer til aktivitet rettet mot utformingen av offentlig politikk. Her dreier det seg om en kanalisering av påvirkning fra samfunnet til staten.» 

Etter en ganske stygg valgkamp mellom Donald Trump og George Biden så stakk Biden av gårde med en knapp seier. Det var få som egentlig trodde at han hadde en slik handlekraft som han har demonstrert. Fra dag 1 har han målrettet satt i gang så mye han kan av det han sa han skulle gjøre. Slik er det. Når vi her hjemme på berget bemyndiger et politisk parti til å lede og de evt sammen med andre setter politisk retning er som Jusleksikonet sier: 

«Politikk er den aktivitet som går ut på å styre eller lede samfunnsutviklingen og innebærer fordeling av goder og byrder i et samfunn ved bruk av makt. I praksis er politikk samspillet mellom den virksomhet som skjer i tilknytning til statsorganene og det øvrige samfunn.» https://jusleksikon.no/wiki/Politikk

Når du velger å gi din stemme er det ikke likegyldig. Din stemme teller. Det du mener er viktig behøver du ikke skrive på sosiale medier, Du kan gå inni i et avlukke og ta del i samfunns utviklingen. Din stemme teller. Ikke gi den til noen andre, det er uansvarlig. Noen mener at det ikke betyr noe med en stemme. Tenk om 1000 mennesker sa det samme? Det er 1000 stemmer som setter retning. Tenk om det er 10 000? Da snakker vi om å få reel innflytelse. 

Det kommende valget bør være en viktig valg for oss alle. Det er mye som står på spill i vårt samfunn. Jeg behøver ikke si hva jeg mener, men mitt hoved poeng er at det er en samfunns rett og privilegium å velge. Det er over 4,3 millioner som er stemmeberettiget. Sist kommune valg var det 64.7 % som brukte sin stemme. Den bør være høyere. 

Din stemme teller! Om vi alle tenkte at min stemme skal brukes til: «Politikk er den aktivitet som går ut på å styre eller lede samfunnsutviklingen og innebærer fordeling av goder og byrder i et samfunn ved bruk av makt.» Sitat Jusleksikon

Min stemme teller ikke bare for meg selv, den teller for samfunnet, utviklingen og fremtiden. Jeg vil gjerne oppmuntre til deltakelse og ansvarlighet i det som du tror er rett. Stå på!! Velg i vei!No Responses Yet to “Snart valg i Norge.”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: