#detnytter 

10apr21

#detnytter 

Dag Inge Ulstein er vår Utviklings minister i Solberg regjeringen. Han er en uredd og målrettet Bergenser som er i regjeringen med en hensikt. Om du følger han på Insta så bruker han hasjtagen #detnytter. Avbildet på et jorde i soltørket jorde med en Afrikansk kvinne. Nye planter og nye metoder skal til for å få sving på det lokale jordbruket og mette sultne munner. #detnytter sier han…. Ja gjør det nå det? Er ikke det en håpløs kamp mot en global forandring som vi aldri kommer til å vinne? De som tenker sånn har allerede tapt før vi startet på prosjektet. «Det er de som tror at de kan forandre verden som fornedrer verden» Sitat S. Jobs.  

Denne innstillingen om å bety en forskjell, bidra positivt og løsnings orientert er kjenne tegnede på endel mennesker. På samme måte er det sant på den motsatte side. De kommer av og til opp til overflaten som kritikk og meningsmotstander uten alternativer. Oftest blir entusiasmen om å tenke #detnytter blir er trekk på skulderen og ignorert.  Det er jo slik det alltid har vært og antakeligvis alltid vil forbli. Men de få som tenker at dette må vi jo gjøre noe med må få bedre kår bland oss. 

#detnytter kommer ut fra mulighets tenkning. I stedet for dette blir hardt eller kan umulig gå tenker en «detnytter person at her er det muligheter. 

Når vi startet Intro for 20 000 år siden tenkte vi at vi kunne gjøre det. Vi satte oss hårete mål og sa at i løpet av 10 år skal vi være i 5 byer og ha en fulltids bibelskole. Vi nådde målet samme måne som vi feiret 10 års jubileet. Var det enkelt. Ingenting er enkelt. Ingenting kommer av seg selv. Ingenting verdifullt skjer uten smerte. Dag Inge legger seg ned på jordet og arbeider sammen med denne kvinnen i et felles prosjekt som vil føre til noe. Dag Inge ser aldri fruktene i det han sådde på det jorde, men han så fruktene i sitt indre før han reiste til Afrika. «Den som gir seg har tapt» sa min tidligere markedssjef. Point there. Tenk om vi kunne begynne å se enda mer potensielt i ekteskapene, familien, relasjonen og arbeidsplassene. Ofte ser vi bare begrensningen og sammenlikner det vi har med det som andre har.  Ikke alltid se etter vinnerne men de som bærer potensialet men ikke noen har oppdaget enda. 

Hos den som lever ut troen sin, glitrer det i øynene; #detnytter. Håpet om en helbredelse for en liten gutt på sykehuset som legen har gitt opp. Rettferdighet for overgreps ofrene. En bedre fremtid for de marginaliserte og en tro på neste generasjon som er urokkelig. 

Etter en rolig periode i mitt eget liv med mye refleksjon og rydding i sjelslivet er det slike ting som Dag Inge som trigger mitt indre og min tro igjen. #detnytter Det nytter å oppmuntre. Det nytter å drømme og tro. Det er fremdrift og helbredelse i å engasjere seg i nettopp det som har potensiale #detnytter.

Takk Dag Inge for ditt utrettelig engasjement for utvikling. Jeg lar meg inspirere av ditt engasjement. 

jkNo Responses Yet to “#detnytter ”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: