Guds Kjærlighet

04mar21

Hva i all verden tror vi på?

Guds Kjærlighet

Å være tilgitt gir tilgang. Det er som en billett inn til det som ligger foran. Å være i den tilstanden er ikke en engangs opplevelse. Det er som en kilde som er uuttømmelig, som aldri går tørr. Som en bank konto som aldri blir tom. 

Så hvordan kan man leve i denne tilgivelsen? Hvordan legger man seg til en livstil der dette blir endel av livet og ikke bare en engangs opplevelse fordi livet var vanskelig. 

Det å vite seg tilgitt kommer ut fra Guds natur og karakter. Han ER kjærlighet. Han GIR kjærlighet til den som vil ha det. Til enhver som vender seg til Han og sier: Kan jeg få? Da gir Han! 

Jeg har levd i dette i mange år. Jeg tok imot troen da jeg var 17 år og etter det har dette livet blitt endel av min virkelighet. Det vokser mer og mer frem og når man får store forandringer i livet, som sykdom, miste av noen kjære, kanskje mistet jobb er andre kriser så går vi alle lavere og søker etter bekreftelse og tilgivelse. Denne strømmen av kjærlighet er konstant. 

Å vite at man er elsker har så mange bieffekter på ens eget liv, men å få øynene opp på at man er elsket er kanskje den største sannheten i den kristne troen. Å være elsket skaper identitet, fred og glede. 

For å forstå at Guds kjærlighet ikke er en lett greie for Gud må man forstå hva Gud betalte for at dette skulle bli vår virkelighet. 

Problemet var at Adam og Eva brøt pakten som de hadde med Gud i Edens hage og synd, mørke og død kom inn i verden. Det betyr at det ikke var tilgivelse eller kjærlighet. Den var der men vi mennesker kunne ikke opplevde et. Det var konflikt, avstand og murer mellom Gud og oss mennesker. Dette var aldri Guds ide og med det samme dette hente så begynte Guds redningsplan. Hans plan var å sende sin sønn Jesus Kristus som en frelser for alle mennesker. Det var ikke lett. Det var Hans egen sønn og Bibelen selv sier det slik i Johannes 3:16  «For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. 17 Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham.»

Når man elsker så gir man. Generøsitet er et utslag av et kjærlighets fullt hjerte.  Guds hjerte ER kjærlighet. Johannes første brev 4:6 

«Gud er kjærlighet 
     7 Mine kjære, la oss elske hverandre!
          For kjærligheten er fra Gud,
          og hver den som elsker, er født av Gud
          og kjenner Gud,
     8 Den som ikke elsker, har aldri kjent Gud,
          for Gud er kjærlighet.»

Gud gir av den Han er, kjærlighet. Når vi mer og mer ser inn i denne sannheten, så vokser også vår forståelse av HVEM han er. Her bli man ikke utlært eller kommer i mål. Det er en relasjon som utvikler seg og man skjønner mer og mer hva dette er og hva det betyr. Det kan også gå andre veien om man ikke dyrker relasjonen og søker å forstå hva det det betyr i det daglige livet. 

Jeg vil gjerne utfordre deg som har vært en Kristus troende en stund: Ikke ta dette for gitt, eller bli en ekspert i Guds kjærlighet! Når alt er sagt så mottas denne kjærligheten av Nåde og det var ikke en lett for giveren, Gud å komme frem til dette punktet og se sin egen sønn død for våre overtredelser, feil, synder og mangler. Men kjærligheten seirer alltid. Gud gav! Jesus betalte den prisen som trengtes og alt dette var av kjærlighet til oss alle. De som har levd, lever og kommer til å leve. De som tror og er kjempekristne og de som ikke troer på noe eller tror på noe annet. 

Kjærligheten fra Gud er uendelig og er nok til alle som søker Han! Det er nok å rekke ut en tanke, en hand og si jeg tar i mot. Da og bare da starter en reise som er basert på guddommelig kjærlighet som gjør at man kan oppleve tilgivelse, identitet og håp i livet sitt. Ber om at du som leser dette skal forstå denne gaven og ta imot av Guds Kjærlighet. 

Denne sang klassikeren sier noe om Guds Kjærlighet:

Jesus loves me, this I know
For the Bible tells me so
Little ones to Him belong
They are weak, but He is strong

Yes, Jesus loves me
Yes, Jesus loves me
Yes, Jesus loves me


The Bible tells me soJesus loves me, He who died
Heaven’s gate to open wide
He will wash away my sin
Let His little child come inYes,


Yes, Jesus loves me
Yes, Jesus loves me

Jesus loves me
The Bible tells me soYes,
Jesus loves me
Yes, Jesus loves me
Yes, Jesus loves me
The Bible tells me so
The Bible tells me soNo Responses Yet to “Guds Kjærlighet”

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: