Hva er sunnhet?

11mar17

Hva er sunnhet?

I alt burde vi søke det sunne, fordi der er det godt å vær. Der vokser ting naturlig og det er meget attraktivt.

La oss først se på hva usunnhet er.
Det er det som ødelegger livene, relasjonen våre. Det er det som bygger murer instedet for broer. Det er der det lukter død og fordervelse. Der som folk flukter fra. Kan være manipulering, vold, maktbruk og destruktive prosesser.
Ofte forlater vi ikke det usunne fordi vi er last inn i noen relasjoner eler systemer.
Det skal egentlig mye til å komme ut av noe du eller jeg har vært over i tid. Vi føler vi forlater noe og straffer de og at jeg er bedre enn de.
Det er mange farger av usunne relasjoner, systemer og kirker eller familier for den slags skyld.

Hva er sunnhet?
Det er det gode spørsmålet!
Det er en tilstand av god atmosfære, gode ord, verdier og en sens av fremtid og håp. Det er en plass som er attraktiv. Det er en gjeng med folk som ikke manipulerer men frigjør og setter mennesker fri til å oppnå det potensialet som ligger i den enkelte.
Det sunne miljøet dreier seg ikke om meg. Det dreier seg om oss. Det sunne miljøet er å se den ene instedet for å konsentrere seg om mengden. Det er der du er trygg, det er der du kjenner at du slapper av og er hjemme, slik som du er.

Det betyr ikke at det ikke finnes tydelighet og klare verdier og normer. Tvert i mot. Tydelighet skaper trygghet. Om vi ikke står for noe så faller man for hva som helst. Som en mor og far som har omsorg og kjærlighet for sine barn så skulle de som fasiliteter en små gruppe, de som ha ansvaret for en sosial sammenheng være tydelige men omsorgsfulle. De skulle se den ene og frigjøre den til sitt potensiale.

Jeg drømmer om sunne bære kraftige familier der barn vokser opp med sunne verdier som kan føre neste generasjon en vei som fører til glede, fred og sunn kjærlighet. Jeg drømmer om at det sunne kristne nådebaserte evangeliet kan bli forstått for dagens mennesker som ikke dømmer mennesker men som elsker mennesker. Jeg drømmer om livskraftige og sunne felleskap som lever ut en atmosfære av liv som er så attraktivt å de som har fått riper og sår av livet, av det usunne. Når DET mennesket blir endel av et sunt felleskap starter frigjøringa fra gårsdagens negative opplevelser og helbredes og håp sees i horisonten.

Livet er urettferdig. Det sunne er rettferdig, ikke nødvendigvis fullkomment, men rettferdig. Ikke fordi jeg ser alt rett men fordi vi sammen ser mot han som sa at du blir rettferdig når du tror på meg. Han het Jesus Kristus….One Response to “Hva er sunnhet?”

  1. For latest news you have to go to see web
    and on the web I found this site as a best site for most up-to-date updates.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: