Samfunnsbygging

30mai10

CHURCH
Et samfunn er bygget av små celler, enkelt mennesker som tar del og interakter med hverandre. Måten det skjer på avgjør kvaliteten i samfunnet. Samfunnet definerer selv verdiene som det skal leves og handles etter.
I Norge har vi definert mye av hvem vi er i grunnloven. Der sier vi hva som er rett, galt, hvem som bestemmer og hva vi skal mene at er riktig.

Min tese har vært, og ER at det er to faktorer so gjør et samfunn til et godt samfunn. Noe stabilt, forutsigbart, og ikke minst trygt.

Det er først og fremst familie.
Familie som består av foreldre som elsker barna sine og vil gi videre det beste de har selv. Skape trygghet og ikke minst trene barna sine til å være vinnere i et nokså hardt samfunn. Foreldre som ser forskjell på beskyttelse og trening. Foreldre som vet å beskytte barna fra negativ påvirkning som ødelegger verdiene som skaper trygghet og god identitet. Foreldre som hjelper barna til å leve for en større hensikt. Det handler ikke om meg men om oss! Foreldre som ikke drives ned i selvmedlidenhetens og midelmådighetens dårlige tilstand men som selv lever med tro, håp og kjærlighet i sitt indre.
Tesen er ganske enkel. You teach what You know but You produce what You are!

Neste greie er KIRKE.

Kirke som ikke styres av moral og bud og regler men av å være et utrykk for hva gud tenke Kirken skulle være. En ”avspeiling” av HAN selv. Kirke er verdens håp sier man i Willow Creek. Bibelen selv sier: ”He is in charge of it all, has the final word on everything. At the center of all this, Christ rules the church. The church, you see, is not peripheral to the world; the world is peripheral to the church. The church is Christ’s body, in which he speaks and acts, by which he fills everything with his presence.” Ep.1:18-20
Dette tanke spillet er interessant. Ofte blir kirken sett på som noe på siden I samfunnsdebatten oig relevansen for det virkelige livet. Bibelen selv sier at den er sentrum. Det utfordrer vår tanke om å hva vi tror på og HVORDAN vi tror det. Om kirken er verdens sentrum så har den innflytelse. Ikke får innflutelse. Om kirken er verdens sentrum, lys og salt så har den en funksjon. Budskapet til den moderne kirke er IKKE bud og regler men et budskap om at alle mennekser er inkludert I Guds tanke om felleskap her og nå og etterpå.

Jeg opplever at mi sanfunnsbyggingen i 2010 så er dette de stor spørsmålene:
Familie
Kirke
To sider av samme sak. Jeg tror og mener at familie og kirke hører sammen og skaper de varige gode resultatene for ola og Kari.
Det er mange prester og pastorer som trenger å refreshe sitt eget syn på dette slik at vi kan igjen få en tanke i hode om at å bygge et godt samfunn starter i min tanke om tilhørighet og hensikt.

JK3 Responses to “Samfunnsbygging”

 1. 1 Jostein

  Utrolig bra!
  Intro er en stor inspirasjon for oss i menigheten vår! stå på videre!

 2. 2 Fartein

  Kampen om familier fortsetter! Både de små ( min) og de store (vår). Tenk om vi kan vise en så sunn storfamilie at små familiene blomstrer!!
  Rock on

 3. 3 Tommen

  Family r her for å bli. Eg ser menn reise seg som menn, ekte menn, menn som elske konå som seg sjøl, menn som står for någe og ikkje falle for alt, menn som bygger og ikke river, menn som lever for noe større en seg selv og sin egen selvrealisering.
  Love peace and understanding


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: